בעזרת סכין קוטמים את ראשי הקישואים ושומרים לכיסוי הקישואים בבישול (ככובעים).
בעזרת כלי לריקון ירקות מרוקנים את הקישואים מתוכנם.
הכנת המילוי:
מניחים בקערה בשר טחון + בצל קצוץ + פטרוזיליה קצוצה + מלח + פלפל שחור ובשר החצילים.
מערבבים היטב את כל החומרים להכנת מילוי אחיד. לשים לפחות חמש דקות עד לריכוך הבשר .
ממלאים כל קישוא במילוי הבשר ומכסים בראשי הקישואים שקטמנו.
מסדרים את הקישואים האחד ליד השני בסיר. שופכים על הקישואים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, מים, אורגנו מיובש, מלח ופלפל מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים כשעה. יש לטעום את הרוטב ולתקן תיבול אם יש צורך.
12 קישואים עגולים בינוניים
בשר בקר טחון -1 ק"ג
1 בצל קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
4\1 כפית פפריקה
פלפל שחור
מלח - כפית שטוחה
1 פחית רסק עגבניות
1 פחית בינונית עגבניות מרוסקות
אורגנו מיובש
חצי צנצנת של בשר חצילים קלויים מוכן לאכילה.
מים
שמן זית