תבשיל בשר עם במיה

עכשיו קיץ וחם וכולם מדברים על מתכונים קייציים, קלילים, פשוטים...

רק מה...חג. מחפשת מנה ללא גלוטן ללא סוכר שהחבר'ה יריבו עליה.

אתמול ערכתי קניות במרכול שלי וכתמיד ניגשתי לקצביה אל יוסי הקצב . תמיד כשיוסי רואה אותי הוא רוכן אלי ,מרצין ולוחש לי: "יש לי נתח מיוחד .רק אחד. רוצה?"

או : התגנב (עלק) אל המשלוח רבע כבש משובח. מחיר מעולה. בא לך?"

אתמול עצרתי לידו ואחרי שסיימנו לפתור את בעיות המדינה מצפון לדרום , שאלתי אותו:" יוסי מה מבשלים לחג?" יוסי לא חשב פעמיים ואמר" בשר עם במיה ברוטב עגבניות". אצלי ישר הופעל האוטומט.:" השתגעת? קיץ! למי יש כוח לתבשילים כאלו?" ויוסי אמר: " לא צריך כוח. עשר דקות עבודה, תשכחי את  זה על האש וזהו. ילקקו את האצבעות.

קיצורו של דבר נכנעתי,(כמו תמיד)  יוסי הכין לי קוביות נקיות של בשר צוואר מעולה והנה התוצאה. טעים, רך ונימוח והבמיה מסמיכה את הרוטב כאילו הוא הוסמך בקמח.(טפו טפו קמח)

עופו על זה!!

רמת קושי
רמת בישול0

סוג
סוג

רמת קושי
מנה0

סועדים
סועדים00

הוראות הכנה
הוראות הכנה

מחממים במחבת 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר עד שהן מאפירות. מוציאים לקערה.
מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצל, השום והגמבה והצ'ילי עד שהבצל הופך זהוב.
מוסיפים את הבמיה ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב.
מוסיפים את הבשר מכסים במים ומרתיחים.
מנמיכים מעט את האש ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך. מתקנים את הטעם.


instructions
מצרכים

קילו וחצי בשר צוואר, חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
4 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים
שיניים מקולפות מראש שום שלם
1 עגבנייה קצוצה
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
חצי פלפל צ'ילי אדום קצוץ
שקית במיה קפואה
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה
1 קופסת רסק עגבניות