חציל אפוי ממולא בשר וצנוברים

נסענו למסיבת בר מצווה לרמת הגולן. כמעט שלוש שעות בדרכים פקוקות אבל מה? נופי הגליל והכנרת של בין הערביים וואי וואי וואי.

הכל היה יכול להיות מושלם לולא הבטן שהתעלמה מהיופי מסביב ותבעה את שלה. גם בלוטות הרוק הצטרפו לחגיגה כי ידענו שאנחנו נוסעים אל "גיליס-בית מדרש לבשר" (שם מדליק . תודו)

כשהגענו, חיבוקים ונשיקות למשפחה אבל בזוית העין עמדה על השולחן המנה הזו במלוא תפארתה ורמזה "בואי בואי..."

לא לא החציל בטחינה שמוגש כמעט בכל מסעדה בארץ, אלא חציל מפוצץ בבשר הכל חם וטעים והטחינה משמשת לו ככתר שמשובצים בו יהלומי רימונים.

דבר ראשון אחרי שטרפתי אותה (נו טוב גם את הסטייק והבשר המעושן המדהימים שהגיעו אחרי,) ניגשתי אל יוסי מבעלי המקום ואמרתי לו- אני רוצה את המתכון הזה בשביל חברי וחברותי לדרך.

בנדיבות השמורה לאנשי הגולן גם הסכים, וגם הזמין את כל המטיילים באיזור לבוא לאכול אצלם (שפע בשר וסלטים נטולי גלוטן וסוכר וברמה שאתם לא מכירים)

המנה עלק נראית מורכבת אבל היא ממש לא.  ויש לה מה זה את אפקט ה"וואו"!

 

 

רמת קושי
רמת בישול3

סוג
סוג

רמת קושי
מנהמקסימה

סועדים
סועדים8

הוראות הכנה
הוראות הכנה

הכנת החצילים:
לאפות את החצילים על הגריל או בתנור חם של 200 מעלות כ-40 דקות.(לחורר את החציל בעזרת סכין או שיפוד כדי לאפשר שיחרור אדים)

לרוטב הטחינה:
4 כפות טחינה גולמית
1 כוס מים (במידה וצריך יותר להוסיף
מיץ מלימון אחד
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
לערבב את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה בסמיכות הרצויה.

הכנת הבשר
לחמם את השמן במחבת או בסיר שטוח, לטגן את הבצל והשום. כשמזהיב להוסיף את הבשר ולערבב בעזרת כף עץ לפירורים עד שהבשר משנה את צבעו מאדמדם לאפרפר.
להוסיף את המלח והפלפל ולבשל כ 20 דקות. להוסיף את הצנוברים. לתקן טעמים אם יש צורך.

הרכבת המנה
להניח את החצילים על מגש הגשה. לחתוך בהם חתך לאורך ולפתוח אותם מעט. להניח בתוך בשר החצילים האפוי מנה גדושה מאד של בשר טחון. לשפוך בנדיבות טחינה מלמעלה, לקשט בגרגרי רימון ומעט פטרוזיליה קצוצה.


instructions
מצרכים

3 חצילים בינוניים
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ
2 שני שום קצוצות
2 כפות צנוברים קלויים מעט במחבת
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל
מעט גרגרי רימון ומעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט

לרוטב הטחינה:
4 כפות טחינה גולמית
1 כוס מים (במידה וצריך יותר להוסיף
מיץ מלימון אחד
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
לערבב את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה בסמיכות הרצויה.