סלמון וברוקולי בקרם קוקוס

אינני זוכרת מתי הופיעו במקפיאי המרכולים הסלמונים הראשונים. בילדותנו כיכבו דג הבקלה וכמובן הקרפיון...יום אחד הופיעו במקפיאים דגי הסלמון הורודים כתומים באריזות הואקום ואנחנו הרגשנו שהקולינריה המקומית לעולם לא תהיה מה שהיתה.

טעינו. היא נשארה כשהיתה.

השינוי האמיתי הגיע כשהגיעו דגי הסלמון הטריים לראשונה. וואי! זה היה מהפך. לא עוד דג מיימי ומתפרק אלא מעדן שאי אפשר לעמוד בפניו. התנאי- שאתה מבשל את הדג ולא מייבש והורג אותו. הסלמון המבושל כראוי מתפרק בצלחת לפלחים פלחים ונמס בפה.לכן חשוב להקפיד על זמני הצליה שלו או הבישול. הסלמון הוא דג מפונק. פנקו אותו.


4 מנות פילה סלמון חתוכות לקוביות גדולות
חצי חבילת ברוקולי קפוא מופשר
1 חלב\קרם קוקוס
4 שיני שום קצוצות
מעט ג'ינג'ר קצוץ
2\1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ.
שמן קוקוס
חצי צרור כוסברה
מלח
פלפל שחור
כוס מים

רמת קושי
רמת בישול4

סוג
סוג

רמת קושי
מנהמהירה ואקזוטית

סועדים
סועדים4

הוראות הכנה
הוראות הכנה

להניח בסיר שטוח 2 כפות שמן קוקוס עם הג'ינג'ר, השום והצ'ילי. לאדות כדקה (להיזהר מהשחמה של השום)
להוסיף את חלב הקוקוס הברוקולי, הכוסברה והתבלינים ולהרתיח. לטעום תיבול.
כשרותח להכניס את פרוסות הדג ל -8 דקות ולכבות.

הדג טעים יותר לאחר כמה שעות משספג את טעמי הרוטב.


instructions
מצרכים