קונוס סשימי סלמון וירקות

את הפטנט הזה למדתי לראשונה במסעדת סושי בניו יורק.
בתקופה שעוד אכלתי גלוטן וסוכר (וסושי) הייתי נאמנה בנסיעותיי למסעדת סושי ענקית במנהטן. מטעמי כשרות הייתי מוגבלת בסוגי הסושי המותרים לי. יום אחד בעודי עומדת ליד דלפק הטבחים אני קולטת בזווית העין התנהלות סחבקית בין גבר צעיר והטבח, שלאחריה אני מבחינה איך הטבח מגיש לאיש שלושה קונוסים של אצות מגולגלות בתוך מתקן מיוחד ששומר על יציבותם. כמו ישראלית טובה מיד ביררתי מה הפרוטקציה פה והבנתי שאפשר לבקש קונוסים ( hand roll ) בהזמנה אישית. כל מה שזה עולה זה רק חיוך. משנגמלתי מהסוכר והגלוטן הייתי מגיעה למסעדה הזו ומזמינה לי קונוסים כאלה ללא האורז, הייתי מצטיידת בבקבוקון של סויה נטולת גלוטן וסוכר וחוגגת את החיים.
בבית אימצתי את הפטנט ושלושה ארבעה קונוסים כאלה מסדרים לי ארוחה בחמש דקות.

רמת קושי
רמת בישול1

סוג
סוגדגים

רמת קושי
מנהנהדרת

סועדים
סועדיםכמה שמכינים

הוראות הכנה
הוראות הכנה

מניחים את האצה לאורך.
בחלקה העליון של האצה מניחים באלכסון 2-3 רצועות דג, 3 רצועות מלפפון, גזר ובצל
ומגלגלים לקונוס.
טובלים בקערית עם רוטב סויה וואסבי.


instructions
מצרכים

אצות לסושי גזורות לחצי דף.
סלמון טרי חתוך לרצועות ברוחב של 1 ס"מ ואורך של 5 ס"מ
רצועות מלפפון
רצועות בצל ירוק
רצועות גזר
אפשר נבטי חמנייה לקישוט.
רוטב סויה
ווסאבי