סביצ'ה סלמון

את הסביצ'ה הראשון שלי אכלתי בפנמה. וואו !! איזו מכת טעם בפה. חדש, מרענן, קיציי, מדהים!
האגדה אומרת שהוא הומצא לא רחוק משם. בפרו, יש לא מעט סיפורים ואגדות איך הוא נולד ומי גילה את הפלא לראשונה.(עניין של מריבה על קרדיט כמובן)

יש מי שאומר שבני האינקה נהגו להמליח דגים נאים במלח גס, ולהשרות אותם באלכוהול. כשהגיעו הספרדים לדרום אמריקה, הם עשו מעשים איומים בבני האינקה אבל דבר אחד טוב הם עשו- הם הוסיפו למאכל לימון, והסביצ'ה נולד.

מישהו אחר מוכן להישבע בחמותו שהכל התחיל כשחבורת דייגים פרואנים נלכדו בסערה הרחק מהחוף. ברגע של רעב, הם הצליחו לשלוף כמה דגים מהים וכדי להכשיר אותם לאכילה, הם שפכו עליהם מיץ לימון. אחרי כמה דקות, הם גילו שנתחי הדג הלבינו בגלל חומציות הלימון, ומכאן הכל היסטוריה. ויש עוד כמה וכמה גירסאות.תבחרו לכם מה שבא ואיזה דג שבא לכם. העיקר  שיהיה טרי טרי ועוד יותר חשוב זה, שמדובר במאכל שלוקח יותר זמן לאכול אותו מאשר להכין אותו. אני לפעמים מכינה מנה אחת לעצמי ולפעמים אני מכינה 4-5 מנות .... גם לעצמי. כל כך טעים!!!!

רמת קושי
רמת בישול

סוג
סוגדגים

רמת קושי
מנהנהדרת

סועדים
סועדים2

הוראות הכנה
הוראות הכנה

מניחים את הסלמון בקערה. מפזרים עליו מלח גס ומערבבים.
מוסיפים את הבצלים הקצוצים, הפלפל הקצוץ והכוסברה, מוסיפים את מיץ הלימון ופלפל שחור גרוס. טועמים ומתקנים את הטעם. מסרים בצלחת אישית או בגביע זכוכית עם רגל,
מקשטים בצלפים ובכפית שמן זית.


instructions
מצרכים

• 500 גרם פילה סלמון קצוץ
• 1 בצל סגול קצוץ
• 2 כפיות כוסברה קצוצה
• 1 כפית פלפל צ'ילי אדום קצוץ
• 1 בצל ירוק קצוץ
• מלח
• פלפל
• שמן זית
• מיץ מלימון שלם ואם צריך עוד קצת.
לקישוט
2 כפיות צלפים
שמן זית