מעורב דג בסגנון מעורב ירושלמי

האגדה אומרת שהמעורב הירושלמי נולד באחת הסטיקיות ברחוב אגריפס (בירושלים אלא מה?).כל בעל סטיקייה שתיגש אליו ילטף את כרסו ויספר לך איך אבות אבותיו המציאו את המאכל הזה. רק שבינינו רק מלמנות את כל חלקי הפנים שמעורבים בעניין הזה יוצא קצת החשק ....אז מה עושים? עושים!! הולכים על האלטרנטיבה המעודנת יותר הבריאה יותר ובעיני פשוט נהדרת.

מעורב דג.

דבר ראשון צריך להתחנף למוכר הדגים שלכם שיכין לכם פילה דג לבן (לברק,בורי,מוסר וכו') בלי עצמות מעצבנות וללא העור (חשוב מאד) כל השאר- די משחק ילדים.

המנה פשוט מעלפת ,מהירה טעימה ויכולה לשחק בתפקיד מנה ראשונה וגם עיקרית. תוסיפו זילוף של טחינה למעלה ומעט פטרוזיליה קצוצה והבאתם על הראש שלכם בבת אחת את בעלי סטיקיות מרחוב אגריפס.

רמת קושי
רמת בישול1

סוג
סוגדגים

רמת קושי
מנהעיקרית

סועדים
סועדים3

הוראות הכנה
הוראות הכנה

מחממים במחבת רחבה או בסיר סוטאז' שמן זית, מוסיפים את הבצל הפרוס.

מוסיפים את שני השום הכתושות.

כשהבצל נראה זהוב ומקורמל מוסיפים את כל התבלינים.

מערבבים כדקה את התבלינים עם הבצל.

 מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים תוך ערבוב כעשר דקות. אם יש צורך מוסיפים מעט מים שלא יידבק (בד"כ יש צורך)

מתקנים תיבול.

 מצלחתים עם זילוף וחינה ופטרוזילה קצוצה.


instructions
מצרכים

כ-500 גר' לברק/בורי/דג לבן -פילה בלי עור קצוץ לרצועות דקות

2 בצלים פרוסים לטבעות דקות

5 שיני שום כתושות

4 כפות שמן זית

תבלינים:

1 כפית סומק

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

1 כפית קארי צהוב

1 כפית כורכום

1/2 כפית חוויאג' למרק

2\1 כפית תבלין שווארמה

מלח ים אטלנטי,

פלפל שחור טרי