קישואים ופטריות בשקדים ושום

וואי וואי איזו מנה טעימה ומשוחקת בכלום עבודה.
הציפוי הקראנצ'י של השקדים הטחונים עם השום הכתוש שמתחבא בתוכם יוצר בפה הפתעה ועונג שלא מצפים מקישואים.
אני תמיד מחזיקה במקרה 4-5 קישואים לעת צרה. ותמיד יש עתות (עיתים?) כאלה.
הרעיון הוא לארגן מנה ממה שיש בבית. הבעיה אצלי היא תמיד שהחייל מגיע גם הוא מורעב בימי שישי וחוץ מלצלם אני לא מספיקה הרבה ליהנות מהמנה.
מצד שני, כמו שאומר טוביה החולב- האם יש הנאה גדולה יותר מלראות את החייל שלך טורף ומשמיע המהומי הנאה? 

 

רמת קושי
רמת בישול

סוג
סוג

רמת קושי
מנה

סועדים
סועדים

הוראות הכנה
הוראות הכנה

מתחילים בציפוי. במחבת או בוואק מכניסים את שמן הזית, השקדים הטחונים, השקדים המולבנים, השום הכתוש והמלח. מערבבים כל הזמן במשך כשלוש ארבע דקות עד שהתערובת תקבל קראנצ'יות. תזהרו לא לשרוף.
מוציאים לקערית.
באותה מחבת מניחים 2-3 כפות שמן זית . כשמתחמם מוסיפים את הקישואים והפטריות ומקפיצים כשבע שמונה דקות עד שיתרככו מעט אבל לא יהפכו סמרטוטיים.
מוציאים לקערת הגשה וזורים מעל את ציפוי השקדים. מערבבים קלות ומגישים.
נ פ ל א!!!


instructions
מצרכים

4 קישואים רחוצים חתוכים לגפרורים על קליפתם.
סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות
שמן זית
מלח
פלפל

לציפוי הקראנצ'
2 כפות שקדים טחונים
כף שקדים מולבנים (חצאי שקדים ללא קליפה)
3 שיני שום כתושות
מלח
2 כפות שמן זית