פסטה זוקיני וסוכריות עגבניות

"פסטה".... אח... רק המילה הזו מעוררת מחשבות על קערת ספגטי מהבילה ברוטב. ארוחה מנחמת, משביעה, נהדרת.

להתעורר!! פסטה לא יכולה לנחם. אוכל לא נועד לנחם. אפשר להנות ממנו, לשבוע ממנו, אבל מה פתאום לנחם? הוא מחבק? הוא אומר מילות עידוד? לכל היותר פסטה מרפדת את הירכיים והישבן וככה פשוט יותר רך ונעים לשבת...אבל כשקמים... כשקמים ורואים... עדיף ללכת על פסטה זוקיני.

 יש עבודת הכנה קטנה לפני והיא הכנת עגבניות לחות. תכינו הרבה, אלה סוכריות מדהימות שאפשר לצרף לסלטים ותבשילים רבים לתוספת צבע וטעם.

מנה נפלאה, בריאה, ססגונית ונהדרת. כל מה שצריך זה קולפן ז'וליאנים (זה שעושה רצועות ספגטי מירקות) יאללה לעבודה.

רמת קושי
רמת בישול3

סוג
סוגירקות

רמת קושי
מנהקלה

סועדים
סועדים3

הוראות הכנה
הוראות הכנה

להכנת העגבניות

לחמם תנור ל 150 מעלות.

לפרוס את העגבניות לחצי ולפזר בתבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה. לטפטף שמן זית,

לזרות מלח גס ופלפל גרוס.

להכניס לתנור לשעתיים.

אני אוהבת להכין את התבשיל בווק.

לטגן את שיני השום בשמן זית כדקה. (להיזהר שלא ישחימו וייעשו מרים)

להוסיף את הספגטי ולהקפיץ במשך 3 דקות ,להוסיף את העגבניות שהכנו קודם, לערבב עוד חצי דקה

מי שאוהב בזיליקום יכול להוסיף כמה עלים קצוצים.

מקשטים למעלה בשניים שלושה עלים שלמים.

 

instructions
מצרכים

3  זוקיני חתוכים לז'וליאנים

20 עגבניות שרי חצויות

5 שיני שום קלופות ופרוסות

שמן זית

עלי בזיליקום

אופציה- מעט פלפל צ'ילי קצוץ

טיפ (אמרתי טיפה!) מלח

פלפל שחר גרוס (גם טיפה)