מרק ירקות עשיר

 אצלנו בבית איך שיורדת טיפת הגשם הראשונה מתחיל האתגר השנתי. להכין כל יום שישי סיר גדול של מרק. נו טוב זה לא סיפור. האתגר הוא לא לחזור על אותו מרק פעמיים כל החורף.

בשנים האחרונות האתגר נעשה קל יותר כי החורף נמשך איזה שבועיים שלושה ....

אבל עונת המרקים נמשכת יותר משום שכולם אוהבים לחזור הביתה ולחמם לעצמם צלחת מרק כדי להשקיט את הרעב. אני אנסה להעשיר את מלאי המרקים שלכם במרקים שכולם עומדים בתנאי הסף שלי.

אבל בראש ובראשונה התנאי החשוב מכולם: שיהיה טעיםםםםם!

 

רמת קושי
רמת בישול

סוג
סוג

רמת קושי
מנה

סועדים
סועדים

הוראות הכנה
הוראות הכנה

בסיר מרק גדול, מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ,השום והגזר ומקרמלים במשך 5 דקות.
מוסיפים כרוב, קישואים, שעועית ירוקה ועגבניות.
מוסיפים מים רותחים מספיק כדי לכסות את הירקות. מביאים לרתיחה.
מוסיפים חצי צרור פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, מלח ופלפל לפי הטעם, (משאירים חצי צרור לסוף)
מכסים, מרתיחים ומקטינים את האש .מבשלים במשך 40 דקות לפחות עד שהירקות רכים,. טועמים, מתקנים את הטעם . מוסיפים חצי צרור פטרוזיליה קצוצה, מרתיחים עוד כדקה ומכבים.
כשמתקרר קצת טוחנים למחצה עם בלנדר יד כדי להסמיך את המרק. מקפידים להשאיר את מחציתו לא טחון.


instructions
מצרכים

3 כפות. שמן זית
6 שיני שום קצוצות
3 בצלים בינוניים קצוצים
3 גזרים, פרוסים
1 כרוב בינוני, קצוץ
3 קישואים קצוצים
2\1 קופסת שימורי עגבניות ללא סוכר
חצי שקית שעועית ירוקה קפואה
מלח
פלפל שחור
צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה (מי שלא אוהב, אפשר בלי)