מרק ערמונים ופטריות מוקרם

לפעמים אנחנו רוצים להרגיש אירופה.  קצת שלג מוציא אותנו מדעתנו, ערמונים חמים הנמכרים בקרנות רחוב בשקיק נייר חום לוקחים אותנו למחוזות קרים, אפרוריים וחורפיים, פטריות קטנות שצצות ביערות מחט הרריים.... אח... חורף כמו שצריך.

אבל לנו יש את הסטייל שלנו. עם הגשם הראשון ביחד עם הפסקות החשמל, הפקקים, ההצפות, הבוץ ,השלוליות ומפלס הכנרת, מיד אנחנו מורידים את סירי החמין מהבוידם, סירי המרק הגדולים נשלפים מעמקי הארון והיידה חורף.

מתכוני המרקים החורפיים מציפים את העיתונים והאתרים ונעשים  עתירי רייטינג ממש כמו עוד סכסוך בין מייגן מרקל לקייט.

אבל בניגוד לסכסוך המתמשך בין השתיים, סיר המרק הזה-אני מבטיחה לכם, יתחסל ויעלם בכלום זמן.

רמת קושי
רמת בישול2

סוג
סוגצמחוני

רמת קושי
מנהמרק

סועדים
סועדים10

הוראות הכנה
הוראות הכנה

מניחים בסיר עם מעט שמן זית את הבצלים, מקלות הסלרי הגזרים והשום (כולם קצוצים)

מאדים אותם עד שהם מתרככים ומקורמלים מעט.

מוסיפים את הפטריות, הערמונים, תפוחי האדמה התבלינים ומכסים במים פלוס 7-8 ס"מ מעל. מבשלים כ 40 דקות. טוחנים את המרק חלקית בלבד. מוסיפים את נוזל הקוקוס. מרתיחים שוב מתקנים את הטעם.


instructions
מצרכים

2 שקיות ערמונים בואקום מעוכים

3 סלסלות פטריות קצוצות

2 בצלים קצוצים

 3 מקלות סלרי קצוצים

 4 גזרים קלופים וקצוצים

4 שיני שום קצוץ

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

 1 פחית נוזל קוקוס

מלח

פלפל

מעט שמן זית