מרק ירקות צלויים בניחוח ים

זה המקום לספר את האגדה על דייג עני שהפליג בים יום יום בניסיון לדוג מעט דגים כדי להביא הביתה לאשתו כדי שתבשל  מרק דגים סמיך ומשביע לשבור בו את רעבונם.

יום יום יצא אל מרחבי הים, פרש רשתות והמתין. לעת ערב אסף את הרשתות ולמעט אצות, וצמחי ים לא העלה ברשתו ולו דג אחד. מצוקתו גברה מאד. ערב אחד חזר אל החוף ואמתחתו ריקה. בסלו הניח מעט אצות ויצא לדרכו. הלך הדייג רעב ועצוב , עבר דרך בשוק השומם ואסף אל סלו מעט ירקות נבולים שמצא . מעט עגבניות ומעט בצלים שראו ימים יפים יותר. הביא אותם לאשתו ,פרש אל מיטתו ונרדם.  כשהתעורר, כבר פיזזה אש עליזה בתנור וריחות משגעים עלו מהמטבח.

קם ממיטתו וראה את אשתו טורחת מעל קדרה מהבילה.

"מה זה אשתי היקרה? מנין הנזיד הנפלא הזה?"והריח? מטריף!!!!

אמרה לו: אישי האהוב, זו הייתה יכולה להיות אגדה מופלאה. רק שהיא לא. הרגע המצאתי אותה. אתה הרי יודע שאני טבעונית אז מה פתאום דגים???? יאללה יאללה בוא כבר לאכול!

רמת קושי
רמת בישול2

סוג
סוגמרק

רמת קושי
מנהטבעונית

סועדים
סועדים10

הוראות הכנה
הוראות הכנה

מניחים את הירקות החתוכים בתבנית על נייר אפייה. מושחים אותם בשמן זית. זורים מעט מלח גז ופלפל גרוס וצולים אותם בתנור עד סימני חריכה.

מעבירים הכל לסיר מרק. מוסיפים את העגבניות המרוסקות מכסים במים עד גובה של כשני ס"מ מעל הירקות. טוחנים בבלנדר מוט. המרק אמור להיות סמיך.

מרתיחים ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים תבלינים ואת קרם הקוקוס. מבשלים עוד רבע שעה  ושוב מתקנים תיבול ומוסיפים מעט ממתיק לאיזון הטעמים.

מוסיפים את האצות ומבשלים חמש דקות נוספות. למרק יש ריח ים מדהים ואף אחד לא מבין מהו המרכיב שעושה אותו כל כל אקזוטי.נהדר!!


instructions
מצרכים

8 עגבניות בשלות וחצויות

סלסלת עגבניות שרי חצויות

2 שומר פרוס לאורכו לשלוש פרוסות

 3 בצלים סגולים חתוכים לארבעה חלקים

1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות או בקבוק עגבניות מרוסקות

1 קופסה קרם קוקוס

חופן גדוש של אצות וואקאמה

מלח

פלפל

 שמן זית

מעט ממתיק