חומוס עדשים שחורות

עדשים שחורות מזכירות לי אבני חן יקרות. הן יפיפיות ונוצצות (בתנאי שלא מוציאים להן את הנשמה בבישול) ומשום שהן שחורות כל שילוב שלהן עם ירק כלשהו ייצר את תגובת ה"וואו" המבוקשת.

מלבד זה העדשים השחורות  הן מטמון של בריאות – חלבון צמחי, סיבים, מינרלים וויטמינים. הן ידידותיות למשתמש, לא מפונקות  ולא דורשות השריה והן מוכנות לאחר 20-30 דקות 

של בישול. בקיצור-חברות לחיים! כאן הן הופכות לממרח "חומוס" משובח שאפשר לפנפן בקישוטים בהגשה.

רמת קושי
רמת בישול3

סוג
סוג

רמת קושי
מנהייחודית

סועדים
סועדים,תמיד

הוראות הכנה
הוראות הכנה

מניחים את העדשים בסיר גדול, ממלאים בשפע מים ללא מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות, עד שהעדשים רכות.

שומרים כוס אחת ממי הבישול ומסננים.
מעבירים את העדשים למעבד מזון. מוסיפים שום, טחינה ומלח וטוחנים.
מוסיפים מיץ לימון ואת מי הבישול ששמרתם בהדרגה, עד לקבלת ממרח אחיד ורך במרקם של חומוס. טועמים ,מתקנים תיבול,מסדרים בקערת הגשה .

מקשטים ומגישים.


instructions
מצרכים

1 כוס עדשים שחורות
3 שיני שום
1/3 כפית מלח
1/3 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
כ-1/2 כוס מי בישול העדשים
מעט שמן זית
פטרוזיליה קצוצה לקישוט