אורז בר עם חמוציות ושקדים

לחג ההודיה האחרון הוזמנו אל שולחנה העמוס לעייפה של ליסה גיסתי האהובה. מכיון שאני נמנעת מגלוטן סוכר וגם אורז, הגישה לי מירל בת דודתה המקסימה שהגיעה מארה"ב קערה ובה משהו שנראה כמו אורז חום שחור.

היא הבטיחה לי שלא מדובר באורז אלא בקטניה או סוג של עשב.. המאכל היה נפלא, מיוחד ומשובץ ב"גודיס".

אורז הבר גדל באגמים או בנחלים שבהם זרימת המים היא איטית. בעיקר במינסוטה בארה"ב או בקנדה.

ניסיתי לשחזר את ה"אורז" של מירל והוספתי לו טאץ' משלי.

את אורז הבר אפשר למצוא בחנויות טבע, חנויות פיצוחים משובחות וכיו"ב. חשוב לא להתבלבל עם האורז השחור שהוא אורז לכל דבר ועניין. אני השתמשתי ב 400 גרם.

רמת קושי
רמת בישול2

סוג
סוגתוספת

רמת קושי
מנהטבעונית

סועדים
סועדים6

הוראות הכנה
הוראות הכנה

מבשלים את האורז במים רותחים כמו פסטה כ 35-40 דקות.

מסננים.

מניחים מעט שמן קוקוס בסיר. מעבירים את האורז. מטגנים מעט, מוסיפים את שאר המרכיבים ומאזנים את הטעמים. מתוק, מלוח...

מגישים עם מעט בצל ירוק קצוץ מלמעלה.


instructions
מצרכים

400 גרם אורז פרא שטוף ומסונן.

100 גרם שבבי שקדים (לא פרוסים אלא גפרורונים)

חופן חמוציות ללא סוכר.

3 כפוץ סילאן טבעי

רבע כוס רוטב סויה

2 שיני שום כתושות

מעט שמן קוקוס