תחתיות ארטישוק ממולאות בשר

חייבת להודות שמה שהביא אותי ל"גייר" את המתכון הזה ןלהתאים אותו לתזונה שלי היתה הקינאה במטבח המרוקאי הנהדר שמספק לנו תבשילים כל כך עשירים, ביתיים ומשפחתיים.

מכיוון שקל להשיג את תחתיות הארטישוק בכל מקפיא בסופר הלכתי על זה ומאז הפך התבשיל הזה לבן בית בשולחן השבת שלנו.

 

רמת קושי
רמת בישול5

סוג
סוגחגיגי

רמת קושי
מנהעיקרית

סועדים
סועדים8

הוראות הכנה
הוראות הכנה

להניח בקערה בשר, 1 ביצה, פטרוזיליה, גזר קצוץ, בצל ותבלינים. ללוש עד שמרגישים שהבשר מתרכך. ליצור כדורים בגוטדל של פינג פונג מינוס.(תלוי בגודל תחתיות הארטישוק.)

אופן ההכנה
למלא כל תחתית בכדור בשר ולהדק. לחמם מעט שמן זית במחבת או בסיר שטוח.
לטרוף 2 ביצים בקערית ולטבול כל ארטישוק ממולא בביצה ולהניח בשמן החם על צד הבשר
כך את כולם. לאחר כשתי דקות להפוך לצד שני.
להוציא את כל הממולאים לתבנית ולסדרם יפה.
לשפוך לתבנית את שמן הזית, מיץ הלימון, השמיר הקצוץ להוסיף כוס מים וחצי כפית מלח.
לפזר למעלה את העגבניה הקצוצה. לכסות בנייר כסף .
לאפות בתנור חם 200 מעלות כ-40 דקות, לפתוח את המכסה , לטעום את הרוטב ולתקן את הטעם . "להשקות "את הממולאים ברוטב לכסות ולאפות עוד 15 דקות.
בתאבון!


instructions
מצרכים

חבילת תחתיות ארטישוק קפואות מופשרות (אני תמיד מכינה שתיים)
1 קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 בצל קצוץ
2 גזר מגורר דק
1 קישוא מגורר דק וסחוט
3 ביצים
מלח
פלפל
כפית בהרט או גארם מסאלה או ראס אל חנות
שמן זית
שליש כוס מיץ לימון
שמיר קצוץ
עגבניה קצוצה