דג לברק בתנור עם ירקות צלויים

במרכל הגדול שבו אני נוהגת לערוך את קניותי, יש דוכן דגים. ויקי הדייג מנהל אותו ביד רמה. הלקוחות הרבים שצובאים על הדוכן משמחים אותו ולכן גם לא מאד דחוף לו לזרז את השירות. דייג שאוהב דגים אבל גם אנשים. הוא יודע באיזו עונה מגיעים הסרדינים ומתי הפלמידה (ידעתם שיש לדגים עונות?) ולעולם לא יציע דג של "סוף עונה" למי שהוא אוהב. על הדרך גם יציע מתכון מעניין או דרך יחודית להכין את הדג. בזמן שכל הקהל הקדוש הזה ממתין שינקו לו את הדגים ,ויקי מספר סיפורים, חוויות ומסיים בברכה אישית מכל הלב ללקוח.

מצאו לכם מוכר דגים כזה בסביבתכם. הוא ילמד אתכם לאהוב דגים ובעיקר לאהוב לבשל אותם.

2 דגי לברק נקיים
15 עגבניות שרי
2 בצל סגול
1 פלפל אדום.
3 שיני שום כתושות
שמן זית
מלח
פלפל
4 פרוסות לימון דקות
מעט טימין רוזמרין או מרווה.

לתיבול הדג
4\1 כוס שמן זית
3 שני שום כתוש.

רמת קושי
רמת בישול5

סוג
סוג

רמת קושי
מנהנהדרת

סועדים
סועדיםכמספר הדגים

הוראות הכנה
הוראות הכנה

לשטוף היטב את הדגים הנקיים ולחתוך לרוחבם 3-4 חתכים כדי לאפשר לתבלון לחדור פנימה.
לפרוש בתבנית רחבה נייר אפייה.
לחתוך את העגבניות לחצי, לפרוס את הבצלים לפרוסות ואת הפלפל לרצועות דקות. לערבב את הירקות עם 2 כפות שמן זית, מלח ולפלפל גרוס.
לאפות בתנור של 200 מעלות כעשר דקות.

לתיבול הדג
4\1 כוס שמן זית
3 שני שום כתוש.

לזרות מלח ופלפל גרוס על הדגים מבפנים ומבחוץ, לעסות אותם היטב במשרה השמן והשום ולהכניס לתוכם עשבי תיבול ופרוסות לימון.

להניח את הדגים על הירקות הצלויים למחצה ולאפות הכל במשך 20 דקות בדיוק על 200 מעלות.


instructions
מצרכים