גלילות חצילים ממולאות בדוחן

נכון. כל חיינו ידענו שדוחן הוא מזון לציפורים.
לא עוד.
כשנפרדתי מהגלוטן התוודעתי לדוחן. חשוב לקנות דוחן לא אורגני. הוא טעים יותר ומצליח יותר בבישול.
אז איך מבשלים דוחן?
אפשר בשתי שיטות. האחת- כמו בישול פסטה, מרתיחים הרבה מים עם מלח, מוסיפים את הדוחן מבשלים 15 דקות ומסננים.
השיטה השניה היא כמו אורז. מניחים בסיר 2 כפות שמן זית, מטגנים את הדוחן מעט ומוסיפים מים בכמות כפולה מהדוחן. מכסים ומבשלים 20 דקות. משאירים מכוסה עוד כמה דקות.
עכשיו יש לכם דוחן מבושל לאין סוף אפשרויות בישול.

רמת קושי
רמת בישול

סוג
סוג

רמת קושי
מנה

סועדים
סועדים

הוראות הכנה
הוראות הכנה

משרים את הדוחן כחצי שעה במים קרים, שוטפים היטב ומסננים.
פורסים את החצילים לפרוסות של כחצי ס"מ, מסדרים על נייר אפייה בתבנית,
מושחים בשמן זית ואופים בתנור חם עד להזהבה.

מקררים מעט.
למילוי:
בסיר מטגנים בצל קצוץ ,שיני השום הקצוצות. כשזהוב מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מלח, פלפל ומעט מים ומאדים כחמש דקות. מוסיפים את הדוחן המסונן, מערבבים היטב ומוסיפים 2 כוסות מים. טועמים ומתקנים את התיבול . מכסים ומבשלים כ 20 דקות.
מקררים

מניחים בתוך כל פרוסת חציל חופן דוחן מגלגלים ומסדרים בתבנית.
לאחר שהכל מסודר ומוכן מכינים בקערה תערובת של רסק עגבניות עם מים ותבלינים ושופכים על החצילים. צריך שהרוטב יגיע עד מחצית מגבה התבנית.
מפזרים למעלה פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה), מטפטפים שמן זית, מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה.


instructions
מצרכים

3 חצילים
למילוי:

1 כוס דוחן
שמן זית
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2\1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
2 עגבניות קצוצות
פפריקה
מלח
פלפל שחור

לרוטב:

1 קופסה רסק עגבניות
מים
מלח
פלפל שחור
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה