- מצרכים:
1 כוס כוסמת
2 כוסות מים
2 כפות שמן זית
מעט מלח
- הוראות הכנה:
אני אוהבת להשרות את הכוסמת בקערה עם מים לפחות שעה.
שוטפים את גרגירי הכוסמת במסננת בזרם מים חזק.
. מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים את הכוסמת ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את המלח
. מוסיפים את המים לסיר ומביאים לרתיחה
מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 10-15 דקות, או עד שהמים מתאדים לחלוטין . מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.
אחרי שהשתלטתם על בישול כוסמת בדיוק כמו שאתם אוהבים, תוכלו להשתמש בה בדומה לדוחן להמון תבשילים מגוונים כולל מילוי ירקות שונים, בישול, אפיה סלטים ועוד.