גלילת חזה עוף ממולאת בבשר

אירוח קיציי הוא עניין די פשוט. הבעיה היא שגם בקיץ אנחנו רוצים להרשים את האורחים. גם באירוח אנחנו רוצים להרשים בלי לטרוח יותר מדי....

המתכון הפעם עושה "וואו" כשהוא מוגש בכלי הגשה מפואר ומקושט אבל בינינו....ההכנה שלו היא די חארטה. מי שרוצה בקיצורי דרך מוזמן לוותר על הנקניקיות והכבדים במילוי.

גם רק בשר טחון מתובל עושה את העבודה. גלילות חזה עוף במילוי בשר, מתאים לארוחת צהריים בקיץ.

אז מי פינטז על חמין?

רמת קושי
רמת בישול3

סוג
סוגאירוח

רמת קושי
מנהבשרית

סועדים
סועדים5

הוראות הכנה
הוראות הכנה

הכנת המילוי

מערבבים את הבשר הטחון עם הכבדים, הנקניקיות הפרוסות, הירקות והתבלינים ולשים כחמש דקות עד התרככות הבשר. טועמים לתיקון טעמים.

פורסים על השיש יריעת ניילון נצמד

 מסדרים את השניצלים כשנתח אחד מכסה מעט את הנתח השני כך שנוצרת "יריעת" שניצלים. כעין מניפה.

מתבלים במלח פלפל ופפריקה מתוקה. מניחים את מילוי הבשר ובעזרת הניילון הנצמד מגלגלים את יריעת השניצלים עם המילוי לגלילה אחת ארוכה. יש להדק היטב בעזרת הניילון. סוגרים כמו סוכריה. עוטפים היטב ביריעת ניילון נצמד נוספת וגם אותה סוגרים כמו סוכריה.

מכניסים את "סוכריית הבשר" לתוך סיר עם מים רותחים ומבשלים חצי שעה.

מוציאים מקררים ומכניסים למקרר.

ביום למחר פותחים, פורסים ומגישים. כשהגלילה קרה, היא נחתכת מושלם.


instructions
מצרכים

חבילת בשר חזה עוף "דפוק" לשניצלים דקים

 חצי ק"ג בשר טחון

2-3 נקניקיות "בוטיק" מבשר טהור ותבלינים  בלבד חתוכות לעיגולים

5 כבדי עוף שנצלו על האש חתוכים לפיסות קטנות

חצי צרור פטרולזיה קצוץ

בצל קטן קצוץ

2-3 שיני שום כתוש

מלח

פלפל שחור

 פפריקה

שמן זית

ניילון נצמד