פורל בתנור עם כרוב ניצנים ועגבניות

הפורל בעיני הוא דג מלכותי.

בארץ הוא גדל רק בנחל הדן שבאצבע הגליל, במים צוננים שמקורם בהפשרת השלגים על הר החרמוןץ

 הפורל תמיד מתקשר לי בזיכרון עם דג עשוי נהדר שנאכל על שפת הבאניאס. מסתבר שאפשר לאכול אותו נהדר ועסיסי גם בבית...

רמת קושי
רמת בישול

סוג
סוג

רמת קושי
מנה

סועדים
סועדים

הוראות הכנה
הוראות הכנה

חותכים כל כרוב ניצנים לשניים.
מניחים את כל הירקות על ניר אפיה בתבנית מטפטפים על הכל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל גרוס. אופים התנור חם כעשר דקות.
בינתיים מכינים את הדגים
חורצים על כל דג 3 חתכים עמוקים לרוחבם מכל צד.
מפזרים מלח ופלפל.
מעסים את הדגים בזמן זית, שיני השום הכתושות ומעט לימון כבוש קצוץ גם ובעיקר בתוך בטן הדג.
כשהירקות חצי צלויים (לאחר 10 דקות בתנור) מניחים מעליהם את הדגים ואופים ללא כיסוי 20 דקות בדיוק.

אבל בדיוק!


instructions
מצרכים

2 פורלים
חצי חבית כרוב ניצנים קפואה מופשרת
3 עגבניות פרוסות לפרוסות
3 בצלים פרוסים לפרוסות
4 שיני שום כתושות
שמן זית
מלח
פלפל
לימון כבוש קצוץ.