לברק קייצי ברוטב לימון וחרדל

הבעיה עם הקיץ היא שרעבים בו בדיוק כמו בחורף .(כל אלה שאומרים לכם שאין להם תאבון בקיץ שייכים לאותה חבורה נתעבת שאומרת "אוי...שכחתי לאכול היום").
הבעיה בקיץ היא, שכמות האנרגיה הפנויה בכדי להכין משהו טעים צונחת בשני שליש.
כולנו מחפשים משהו שאפשר להכין ברבע שעה, משביע לשעות ועושה גם את הבטן וגם את העיניים מבסוטיות.
אז היום זה קרה. חזרתי הביתה מקניות, הסתכלתי על זוג דגי הלברק הטריים בדיוק שתי דקות. גורלם נחרץ. בתוך רבע שעה היתה מונחת על הצלחת המנה המרהיבה הזו.
מארגנים לה זוגיות בצורת שעועית ירוקה או כל ירק זמין אחר שיש לכם בבית וכולם ירצו להיות חברים שלכם.

רמת קושי
רמת בישול2

סוג
סוגדגים

רמת קושי
מנהקייצית ומהירה

סועדים
סועדים2

הוראות הכנה
הוראות הכנה

מניחים בתבנית רחבה על נייר אפיה את הדגים הפתוחים.
מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס,תבלין דג ושמן זית ומעסים את שני צדי הדג.
אופי בתנור חם (200 מעלות) 12 דקות.
בינתיים מחממים במחבת שמן זית, מטגנים כשתי דקות את העגבניות, מוסיפים את הלימון הקצוץ, החרדל, השום, ומקפיצים יחד. מוסיפים כחצי כוס מים, מעט מלח ומבשלים כחמש דקות. מתקנים טעמים ומכבים.
כשהדגים בתנור מוכנים מעבירים לצלחת הגשה בזהירות שלא יתפרקו, ומפזרים מעל את הרוטב.
מקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה.
טורפים מיד.


instructions
מצרכים

2 דגי לברק טריים פתוחים כפרפר (בקשו ממוכר הדגים שיעשה את זה בשבילכם)
שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
תבלין לגריל דג
2 עגבניות קצוצות
2 שיני שום מעוכות
2 כפות חרדל
לימון שלם קצוץ ללא הקליפה הצהובה והלבנה.
חצי כוס מים