סביצ'ה דלעת

כמיטב המסורת הפולנית שאינני נמנית עם בנותיה מלידה, אבל כנראה אימצתי את כמה מהלכות והחוקים שמרכיבים את הפרופיל הידוע,אף פעם אני לא מכינה די אוכל לאורחי. אבל אף פעם.

 שתי מנות ראשונות, שמונה עיקריות, עשר תוספות ושלושה קינוחים עדיין משאירים אותי בתחושת פאניקה מחלחלת ככל שמקרבת שעת הארוחה.

וכך אני פותחת את המקרר ועורכת בו קניות. לא פעם הצלתי זנב מלפפון, קולורבי מזדקן וחבילת עגבניות שרי לפני צאתן לפנסיה מכליה מוחלטת. ואז מתוך הלחץ והבהלה יוצאות מנות נהדרות, חדשות, מעניינות וצבעוניות. כך קרה גם בשבת האחרונה. סקירה מהירה של המצאי והתובנה נפלה: אין די סלטים!!! (היו ארבעה).

בפאתי המקרר שכבה לה חתיכת דלעת בת כמה ימים שנשכחה מלב. "קחי אותי קחי אותי" עלתה ממנה נהמה כתומה . וכך בתוך עשר דקות נולד סביצ'ה דלעת " רענן, קייצי יפיפה שנטרף בהפתעה ובהנאה.(חשבו שזה גזר...)

מה אומר? הג'ינג'י תמיד מנצח.

רמת קושי
רמת בישול1

סוג
סוגצמחונית

רמת קושי
מנהקייצית צבעונית ומרעננת

סועדים
סועדיםכמה שמכינים

הוראות הכנה
הוראות הכנה

לערבב את כל המרכיבים, לטעום (שיש די מיץ לימון ומלח) לתת לטעמים להיספג עשר דקות ולהגיש.


instructions
מצרכים

חתיכת דלעת כתומה מוצקה חתוכה לגפרורים

מיץ מלימון אחד

פלפל צ'ילי אדום קצוץ

שמן זית

חצי בצל סגול חתוך לפרוסות דקות

חופן כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה קצוצה)

מעט פלפל שחור גרוס