מרק עגבניות מוקרם עם דוחן

חורף, גשם, קר...........מחפשת משהו מהיר וקל כדי לחמם את הבטן הריקה ואת העצמות הקפואות.

קופסאות של עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות תמיד יש בבית.

 מי שלא אוכל גלוטן וסוכר יחזיק גם שקית או שתיים של דוחן.

חצי שעה עבודה ויש ארוחה שלמה בדמות מרק סמיך טעים ומשביע

רמת קושי
רמת בישול

סוג
סוג

רמת קושי
מנה

סועדים
סועדים

הוראות הכנה
הוראות הכנה

מכניסים לסיר את הבצל, הסלרי והגזר הקצוצים ומאדים במעט שמן זית עד שהכל שקוף והירקות מקורמלים.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורק העגבניות וממלים את הסיר במים

מוסיפים מלח פלפל ומעט ממתיק נוזלי (בזהירות)

 מבשלים 10 דקות. טועמים ומאזנים את הטעמים.

טוחנים הכל בבלנדר מוט.

 מוסיפים חצי עד שלושת רבעי כוס דוחן. ומבשלים כ- 20 דקות עד שהדוחן רך מאד.

 מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עוד 10 דקות. 

יש לטעום ולוודא שיש איזון נכון בין המלוח מתוק וחמצמץ.

 

 

 

instructions
מצרכים

קופסה גדולה של עגביות מרוסקות או 3 קופסאות קטנות יותר

 1 רסק עגבניות 200 גרם)

1 קופסה קרם קוקוס

חצי כוס דוחן

גזר קצוץ לקוביות

 2 מקלות סלרי קצוצים לקוביות

2 בצלים קצוצים

מלח, פלפל שחור, מעט ממתיק נוזלי