סלט פטריות חם

מי זוכר את המוצר המזעזע שנקרא "פטריות משומרות"? טעם לוואי של פח, מרקם של גומי, וריח של שימורים. אז יש לי סיפור.

כשהיינו ילדים במושב, היינו הולכים בהתרגשות גדולה פעם בשבוע לאולם הגדול (שהיה קפוא בחורף ולוהט בקיץ ) כדי לצפות בסרט.

היינו יושבים בחושך מרותקים למסך ומקווים שהסרט לא ייקרע יותר מפעמיים שלוש בהקרנה אחת.

כסאות העץ הקשים היו חורקים ותמיד היה מי שממונה על ה"שששששששששששששששש".

אבל זה היה קסום.

ואז בחשיכה היו מגיעים הורינו, תרים הורה הורה אחר ילדיו באפילה ותוחבים לנו לידיים כריכים (אז קראו להם סנדביצ'ים) עמוסי כל טוב.

פעם אחת הגיע אבא שלי, מצא אותנו בחושך ותחב לכל אחד מאתנו כריך חמים.

 העיניים כאמור מרותקות לקסם שעל המסך והפה נוגס.

ופתאום מתפשט בפה טעם אלוהי וחדש של משהו לא מוכר. היה זה כריך עם חביתת פטריות טריות. עד היום אין לי שמץ של מושג מי הביא לאבא את הפטריות הללו ומהיכן. אולם הסרטים כבר איננו. חלפו עשרות שנים.

אבל טעם הכריך ההוא וטעם הפטריות הטריות חוזר אלי בכל פעם שאני מכינה חביתה עם פטריות למי מבני הבית. 

 

 

רמת קושי
רמת בישול1

סוג
סוג

רמת קושי
מנהלתקתק

סועדים
סועדים4

הוראות הכנה
הוראות הכנה

לפטריות:
בשתי כפות שמן זית מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומקפיצים יחד עד התרככות הפטריות במשך כמה דקות.

מכינים את הסלט:
בכלי הגשה עמוק מניחים את החסה בתחתית.
מעליה את העגבניות, מלפפונים, גמבה ב 2 כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
מגררים בעזרת קולפן ירקות את גבינת הפטה מעל הסלט.
מניחים את הפטריות החמות מעל הגבינה ומגישים מיד.
ניתן לעטר במעט אגוזים או צנוברים קלויים.


instructions
מצרכים

סלסלת פטריות שפניון (או תערובת של כל סוג של פטריות טריות) חתוכות לרצועות.
1 בצל סגול חתוך לרצועות
2 שיני שום קצוצות
2 מלפפונים קצוץ
2 עגבניות קצוצות
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
3 עלי חסה קרועים לפיסות
מלח
פלפל שחור
שמן זית
מיץ מחצי לימון
100 גרם גבינת פטה