סלט אביבי סלרי ותפוז

עכשיו  כשדוכני הירקות מלאים בשורשי סלרי ענקיים וטריים זה הזמן לגלות את הירק המיוחד הזה. לרוב אנחנו משתמשים בו כשחקן משנה במרק עוף אבל חבל. הוא יכול לככב גם במנות נהדרות ולהיות השחקן הראשי.

הנה מנה צבעונית, מיוחדת שנותנת כבוד לשורש המיוחד הזה.

רמת קושי
רמת בישול3

סוג
סוגסלט

רמת קושי
מנהצבעונית

סועדים
סועדים5

הוראות הכנה
הוראות הכנה

פורסים נייר אפייה על תבנית גדולה. מערבבים את פלחי הסלרי עם השמן, מלח ופלפל אופים בתנור עד הזהבה. מקררים.

מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב. טועמים ומתקנים את איזון הטעמים.

מרכיבים את כל חומרי הסלט ומערבבים היטב.

מסדרים בצלחת הגשה שתבליט את הצבעים

מוסיפים את הרוטב

מפזרים למעלה את השקדים הקלויים.


instructions
מצרכים

2 שורשי סלרי גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט שמן זית

לרוטב

2 כפיות חרדל ללא גרגרים

1\4 כוס שמן זית

חצי לימון סחוט

רבע תפוז סחוט

3 כפות סילאן

מלח

לסלט

1/3 צרור שמיר

חצי צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

1 בצל סגול קטן פרוס דק מאד

תפוז אחד מפולט וחתוך לקוביות

חופן שקדים פרוסים קלויים

3-4 צנוניות פרוסות לפרוסות

אפונת גינה טרייה  מתרמילים טריים (לא חובה אבל יפה לצבע)