עלי גפן ממולאים בדוחן

אני אוהבת להשתמש בעלי גפן טריים ישר מהגפן שלנו (או של השכן....)
שוטפת היטב היטב במים, מכניסה לשקית ניילון עם מעט מים ושמה במיקרוגל לשתי דקות (חליטה באדים)
חותכת מכל עלה את העוקץ ועוד טיפה . מן משולש קטן בבסיס השורש.
עכשיו העלים מוכנים למילוי.
אם זו אינה העונה אפשר להשתמש בעלים משומרים רק יש להשרותם במים כמה פעמים כדי להוציא מהם את טעם המלח.

רמת קושי
רמת בישול

סוג
סוג

רמת קושי
מנה

סועדים
סועדים

הוראות הכנה
הוראות הכנה

30 עלי גפן
למילוי:
1 כוס דוחן שטוף לא אורגני
2 כוסות מים
מעט שמן זית
עגבניה קצוצה דק
מעט פטרוזיליה קצוצה
כצי בצל סגול קצוץ דק דק
מלח

לבישול:
חצי כוס מיץ לימון
שליש כוס שמן
מים
מלח
פלפל שחור


instructions
מצרכים

מניחים את הדוחן השטוף בסיר עם השמן, מטגנים מעט.
לאחר שתי דקות מוסיפים 2 כוסות מים וחצי כפית מלח ומבשלים ב 15 דקות.
כשמתקרר מעט מוסיפים את העגבניה, פטרוזיליה ובצל ומתקנים את הטעמים. אם המילוי ייכנס טעים הוא יצא טעים.
מניחים כף מילוי בכל עלה, מקפלים את השוליים ומגלגלים לגליל דק ומהודק.
מסדרים את העלים בסיר שטוח צפופים מאד.
שופכים את מיץ הלימון, שמן הזית ומעט מלח ומוסיפים מים עד שיגיעו למחצית גובה העלים. מניחים למעלה צלת כבדה או כלי כבד כדי לשמור על העלים סגורים ומהודקים ומבשלים על אש בינונית (לאחר רתיחה) כ 40 דקות