• בריא וטעים

  • בריא וטעים

  • בריא וטעים

  • מצרכים:

    לימונים
    שמן זית
    מלח גס
    פפריקה
    צנצנת

  • הוראות הכנה:

    שוטפים את הלימונים היטב.
    שופכים לתוך הצנצנת מים רותחים כדי לעקר אותה מחיידקים..
    פורסים את הלימונים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
    מכינים צלחת ובה תערובת של מלח גס ופפריקה.(אפשר גם חצי חריפה וחצי מתוקה)
    טובלים כל פרוסה בתערובת, מנערים היטב ומסדרים בצנצנת עד למעלה.
    אוטמים במכסה ושמים על השיש לשלושה ימים. מדי פעם יש להפוך את הצנצנת.
    ממלאים את החללים במיץ לימון ולמעלה סנטימטר של שמן זית ואוטמים במכסה. מניחים על השיש במטבח לשלושה ימים ואז מכניסים למקרר.

לטעמי לימון כבוש הוא אחד הסודות של המטבח המשובח. אני משתמשת בכפית או שתיים של לימון כבוש בתבשילים רבים וזה מקפיץ את התבשיל כמו סטטיק ובן אל את היכל נוקיה. 0או קוראים למקום הכיל מנורה עכשיו?)

במשך שנים קניתי במרכולים לימון כבוש עד שעץ הלימונים שלנו התעורר יום אחד קיבל החלטה לעבור מתפוקה של שני לימונים בעונה לעשרות אם לא יותר .

התחלתי להכין לימון כבוש וטמנתי את הצמצנות במקרר. 

מדובר בכלום עבודה ובתוספת נהדרת לתבשילים ולסלטים שלכם.

הכיבוש ינצח!!