• בריא וטעים

  • בריא וטעים

  • בריא וטעים

  • מצרכים:

    2 חלמונים
    כפית חרדל 1
    כף חומץ תפוחים ללא סוכר
    כוס שמן זית
    מלח
    פלפל לבן

  • הוראות הכנה:

    להניח בקערת המיקסר 2 חלמונים ולהתחיל להקציף.
    לאחר 3 דקות להתחיל להוסיף בעזרת כף את שמן הזית. להמתין שנבלע בעיסה ואז להמשיך בסבלנות ובעדינות. לאחר שכל השמן הוסף,

    יש להוסיף את החומץ המלח, החרדל והפלפל. לטעום ולתקן את הטעמים.
    חשוב מאד לטפטף את השמן פנימה בסבלנות ובאיטיות כדי שהרוטב לא יתפרק.
    יש לקחת בחשבון שהמיונז הביתי מחזיק ימים אחדים משום שאין בו חומרים משמרים.

לפני מיליון שנים למדנו בתיכון כלכלת בית. טוב,זה סיפור ששווה בלוג. וגם יקבל. אבל הכנו שם סלט (תקבלו תקבלו את המתכון) שהצריך מיונז.

עשרות שנים לא אכלתי אותו אבל פתאום נעשה לי חשק.

מכיון שאין בשוק בנמצא מיונז ללא סוכר הכנתי בעצמי. אין בו חומרים משמרים מה שאומר אורך חייו הוא כשבוע במקרר. אבל שווה.