• בריא וטעים

  • בריא וטעים

  • בריא וטעים

  • מצרכים:

    שתי חבילות טופו
    1 שקית מופשרת של ארטישוק ירושלמי סנפרוסט (לחילופין 400 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף ומבושל במים עד לרכות)
    3 כפות טחינה
    צרור פטרוזיליה
    מיץ מלימון אחד
    3 שיני שום כתושות
    2 כפות צנוברים קלויים (במחבת ללא שמן)
    מלח
    פלפל
    2 כפות שמן זית
    הרבה יוגורט סמיך לא חשוב איזה.

  • הוראות הכנה:

    מחממים תנור ל 200 מעלות.
    במעבד מזון מכניסים את כל החומרים עד לקבלת עיסה חלקה.
    מלבבים לביבות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מושחים בעזרת מברשת מעט שמן זית על כל לביבה ואופים כ 30-40 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

    מגישים על מצע יוגורט נדיב עם סלט קטן ירוק בצד.

  • זמן הכנה: 40.000
  • זמן בישול: 30:00
  • סועדים: 8
  • מנה: ייחודית
  • סוג: צמחונית טבעונית
  • רמת בישול: 2

פעם בזמן טיול בסן פרנסיסקו, הגענו למסעדה אסייתית צמחונית. נשמע מוזר נכון שהרי חלק ניכר מהתפריט במזרח מורכב מיצורים שכן הייתה להם אמא. אבל מסתבר שיש גם אסייתיים צמחונים.
התיישבנו וניסינו להזמין מהתפריט לנו ולילדים. בתחילה הגיע דוד ענק של מרק תירס שהיה יכול להספיק להאכיל שכונה שלמה. לאחריו הגיעו מנות שהיו מורכבות מירקות טופו וסייטן (סייטן גלוטן-לא לגעת!!) הטופו חגג במנות בצורות בטעמים ובצבעים נפלאים.
לטופו כידוע אין אופי או חוט שדרה. לכן אפשר לשדך לו טעמים נהדרים. הוא סופח הכל ומתמסר.
היוגורט מתחת ללביבות האלה הוא מכת ניגוד ורעננות בפה. כל ביס פצצה!
והמסעדה הנפלאה ההיא בסן פרנסיסקו? חרוטה לנו בבלוטות הטעם היטב.