פאק צ'וי מוקפץ בפטריות ושום

כשאני נכנסת למרכול דבר ראשון העיניים תרות אחר ירקות חדשים, קצת לא מוכרים, כאלה שמזכירים ארצות אקזוטיות ומטבחים מסעירי דימיון.

הבאק צ'וי (או פאק צ'וי) הפציע כבר מזמן על המדפים. מדובר בירק עלים סיני עדין ומתמסר.

אני אוהבת לקנות ולהחזיק במקרר למקרה של רעב קיצוני ....חמש דקות עבודה ויש תוצרת.

בשכנות לו במקרר תמיד אני מחזיקה חבילת פטריות. שידוך אולטימטיבי. הפעם שמתי ידי על פטריות שי מג'י או בשמן הפושטי "פטריות מסמר"

התסריט היה צפוי אבל קיבל תפנית בעלילה. חזרתי מורעבת הבית, שלפתי את הווק, תיק תק קצצתי מה שקצצתי, הקפצתי את השכנים יחד וו-ןואלה מוכן מהביל צבעוני וריחני.

העברתי לצלחת יפה, צילמתי בשבילכם את התוצאה ואז.....

אז הביא הניחוח את הבן החייל מהקומה העליונה. הוא לרגע הביט במנה המרהיבה. ואמר "וואלה מדהים. מתאים לי".

התיישב וטרף. 

מה אני אגיד לכם? גם קופסת קוטג' זה דבר משביע....

רמת קושי
רמת בישול1

סוג
סוג

רמת קושי
מנהמהירה ואקזוטית

סועדים
סועדים2

הוראות הכנה
הוראות הכנה

בווק או מחבת גדולה מחממים את שמן הקוקוס. מוסיפים את השום הקצוץ,הג'ינג'ר והצ'ילי.
מטגנים כדקה.
מוסיפים את החלקים הלבנים של הפאק צ'וי ומקפיצים כמה דקות עד שיתרככו.
מוסיפים את העלים הירוקים ואת הפטריות וממשיכים להקפיץ עוד כשתי דקות. מוסיפים את רוטב הסויה ומקפיצים עד דקה.
מגישים מיד. אפשר לזרות מעל מספר אגוזי קשיו קצוצים.


instructions
מצרכים

2 ראשי פ'אק צוי שטופים וחתוכים לרצועות דקות
4 שיני שום קצוצות
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
חצי פלפל צ'ילי קצוץ (ללא הגרעינים)
חבילת פטריות מסמר או פטריות אחרות קצוצות.
3 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן קוקוס