סלק וקולרבי צלויים עם לאבנה וטחינה

או קיי. זה הזמן לצאת מהארון ולחשוף- מי לא מכורה לתכניות אוכל ובישול?
הכל נראה צבעוני, טרי, קל להכנה.ולמה אני לא הולכת בכלל למאסטר שף.
אממה- לכל שף ובשלן שם ממתינות קעריות עם בצל קצוץ (שמישהו הלך קנה וקצץ) שום כתוש (אותו דבר), גזר מגורר (שמישהו וכו') תבלינים במיליון צלוחיות מוכנות (שמישהו ישטוף ייבש ויניח במקום) ותיק תק עם קצת עריכת וידאו , עד סוף התכנית מונחות על הדלפק שלוש מנות מוכנות עשירות ויאללה טורפים. קלי קלות עלק.
בבית זה לא ככה. בבית העיקרון הוא להוציא אוכל טרי,טעים מגרה, במינימום עבודה ובמינימום ניקיון וחיסול ראיות. לא עצלנים אבל "חסכני זמן." בשביל זה אני פה.שימו לב למנה קייצית יפיפייה ששווה להגיש במגש גדול ומרשים. כל מה שצריך זה לתכנן מראש שיהיו בבית מעט המוצרים שצריך.
הקולורבי הוא ירק שזקוק למשרד יחסי ציבור טוב יותר ממה שיש לו או מורה שתגיד להוריו "שיש לילד הרבה פוטנציאל"
מנה עם הסבר ארוך, מעט עבודה ועם אפקט "וואו" מן הטובים.

רמת קושי
רמת בישול2

סוג
סוגצמחונית

רמת קושי
מנהקייצית מרשימה

סועדים
סועדים4

הוראות הכנה
הוראות הכנה

את הסלקים עוטפים בנייר כסף (אחד אחד) ומכניסים לתנור חם של 220 מעלות לשעה
את הקולרבי מניחים באותו תנור ערום.
אופים שעה בודקים בעזרת סכין חדה שהירקות רכים מבפנים ומקררים.
את הסלק מקלפים תחת זרם המים בכיור (מתקלף בקלות)
את הקולרבי מקלפים בקלות בעזרת סכין חדה.
פורסים את הירקות לחצאי עיגול.

לטחינה:
3 כפות טחינה
מיץ מחצי לימון
שליש כוס מים

שן שום כתושה
מלח
פלפל שחור
מערבבים וטועמים.

לסלסת עגבניות:
מרסקים על פומפייה 2 עגבניות, מתבלים במעט מלח ואם רוצים מעט חריף אפשר לשים טיפה סחוג.

להרכבת המנה:
שופכים לאבנה בנדיבות על צלחת גדולה או מגש
מפזרים את חצאי הקולרבי והסלק, וביניהם את פרוסות הצנוניות
מטפטפים פה ושם רוטב טחינה.
מטפטפים מסלסת העגבניות
מפזרים עלי כוסברה ופטרוזילה ואם יש בבית קצת סומק.
אופציה-לקשט גם בצנוברים קלויים.
מזליפים מלמעלה שמן זית לטעם ודקורציה


instructions
מצרכים

2 קולרבי ירוקים טריים ויפים
2 סלקים טריים
2 קופסאות לאבנה
טחינה
מיץ מחצי לימון

 שן שום כתושה לטחינה
כמה ענפי פטרוזיליה
כמה ענפי כוסברה 2 עגבניות
5 צנוניות פרוסות דק דק
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
צנוברים (לא חובה)
שמן זית