כתר של בטטות בצבעים

סגולה לבריאות
היא מכוערת, כמעט בלתי נראית על מדף הירקות בסופר. מתעקלת, קצת בוץ...
מי רוצה להכניס דבר כזה הביתה?
גם אני חשבתי ככה כשבעלי הביא לראשונה שקית ובה מספר בטטות סגולות כאלה (מי רואה בכלל שהן סגולות תחת מעטה הכיעור) אבל כשקולפים, מבשלים (או צולים בגריל) יוצא הברבור מתוך הברווזון המכוער.
הבטטה הסגולה מגיעה במקור מיפן. יש בה נוגדני חמצון מסוג בטא קרוטן, מדד גליקמי נמוך יותר מאשר בבטטה רגילה, וכשהיא מוגשת לשולחן היא מרהיבה ומעוררת התפעלות.
אז אם אתם רוצים להרשים את האורחים בכלום עבודה (ובשביל זה אנחנו כאן לא?) תגישו לשולחן את המנה הפסיכודאלית הזו.

רמת קושי
רמת בישול

סוג
סוג

רמת קושי
מנה

סועדים
סועדים

הוראות הכנה
הוראות הכנה

מבשלים כל סוג בטטה בנפרד בסיר עם מים כ 15 דקות עד לריכוך.
מועכים במועך תפוחי אדמה ומוסיפים כ רבע קופסת קרם קוקוס ומעט מלח.
מכניסים כל סוג בטטה לשקית זילוף עם צנתר פרח ומזליפים לצורות לסירוגין כל צבע


instructions
מצרכים

2 בטטות סגולות גדולות קלופות ופרוסות לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ
2 בטטות כתומות גדולות קלופות ופרוסות לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ
חצי קופסת קרם קוקוס
מלח